Hoe werkt minen van Bitcoin en Altcoins?

Altcoins en vooral de Bitcoin zijn de dag van vandaag razend populair geworden en bijna iedereen zal er al wel van hebben gehoord. Ook niet onlogisch want deze coins zijn de laatste jaren enorm hard gestegen in waarde. Wanneer je met iets enorm veel geld kon verdienen de laatste jaren dan was het zeker en vast de verschillende Altcoins. Winst kan je maken door te kopen wanneer ze laag staan en ze vervolgens te verkopen wanneer ze hoog staan. Echter is er nog een andere manier om aan altcoins te geraken wanneer je zelf geen budget hebt.

Altcoins minen

Het is ook mogelijk om zelf altcoins te gaan minen. Dit wil eigenlijk zeggen dat jij met behulp van je computer of speciale apparatuur het mogelijk gaat maken om altcoins te gaan ontvangen. Om dit te doen moet je eerst de nodige software gaan downloaden. Een wallet van de altcoins die je wens te minen nemen en dit allemaal goed instellen. Wanneer dat gedaan is kan je jouw computer of andere apparatuur laten minen voor jou. Wil je coins ontvangen voor te minen, dan moet jij rekenkracht leveren aan de blockcain. Om de zoveel tijd wordt deze rekenkracht die jij aan de blockcain geeft beloond met altcoins en krijg je dus altcoins door te gaan minen. Het (Bitcoin minen) is razend populair. Bitcoin minen via computer.

Minen in een pool

Wanneer je gaat minen kan je kiezen om alleen te gaan minen of minen in een pool ( met andere mensen samen ). Er zijn tal van websites zoals Yiimp en dergelijke sites waar je pools kan vinden over verschillende altcoins. Pools zijn in feite grote verzamelplaatsen waar iedereen zijn rekenkracht wordt opgeteld. Je kan dus op die manier veel sneller minen en er zullen veel sneller uitbetalingen zijn. Echter wordt deze uitbetaling dan wel verdeeld over alle leden die meewerken in de pool. Wij raden het zeker aan om te minen in een pool. Doe je dat niet kan het uren tot dagen duren voor er enige uitbetaling zal plaats vinden. Mijn ervaring is ook dat er meer wordt verdiend door te minen in een pool.

Levert minen nog veel op?

Het minen zelf heeft nooit veel opgeleverd. In de laatste 24-uur zelf minen hebben we ongeveer €1.50 verdiend. Dat is zeker niet veel echter is het wel mogelijk om hiermee nog altijd wat te verdienen. Wat je best kan doen is de markt goed in de gaten houden. Er zijn tal van altcoins en er zijn er heel veel te minen. Ben jij iemand die de markt nauwkeurig volgt, dan ga je snel ook al leren wanneer de coins kunnen gaan stijgen. Wat je dan kan doen is net hetzelfde hoe je winst kan maken met het kopen van bitcoins en andere altcoins. Verkopen wanneer ze hoog staan.

Het is namelijk ook mogelijk om Bitcoins te gaan minen en in der tijd dat deze nog geen hoge waarde had kreeg je al snel enkele Bitcoins per uitbetaling van het minen. Dat stond toen gelijk aan enkele centen, maar vandaag de dag zou dat gaan over 1000 den euro’s. De truck is een goede coin gaan zoeken die over x aantal jaar enorm gestegen gaat zijn in waarde. Als je die coin dan gaat minen en bijhouden op je wallet, dan kan je daar veel mee verdienen.

Wallet aanmaken voor minen?

Als je dit artikel al goed hebt gelezen zie je 2x voorbij komen dat we spreken over een wallet. Wanneer je gaat minen is het dus ook nodig om een wallet te gaan nemen zodat de altcoins kunnen worden uitbetaald. Ikzelf geef altijd een marker weer op mijn wallet adres zodat ik duidelijk kan zien welke coins binnen zijn gekomen via het minen zelf. De wallet die je nodig hebt moet je eventjes online gaan zoeken. In vele gevallen kan je een gratis wallet vinden op de altcoin hun website.

Welke coin kan je het best minen?

Ook dit is een vrij lastige vraag. Het hangt namelijk af van de markt zelf en de markt in de altcoins veranderd continu. Het is ook in vele gevallen een betere keuze om nieuwere altcoins te gaan minen. Hoe ouder de coin, hoe schaarser en hoe moeilijker het wordt voor te gaan minen. De waarde stijgt in vele gevallen ook bij een nieuwere coin dus op die manier valt er wat extra te verdienen. Pas op, het blijft wat speculeren.

Cloud Mining Nederland

Heb je geen verstand van zelf minen, dus dat je moederborden en grafische kaarten moet installeren? Dan is cloud mining een goed alternatief. De opbrengsten zijn wat lager maar de investeringen en het risico zijn ook een stuk minder groot. Er bestaan diverse Cloud Mining bedrijven in Nederland en buitenland. Mocht je gaan willen cloud-minen dan raadt ik je Genesis Mininig (artikel) aan.

4 gedachten over “Hoe werkt minen van Bitcoin en Altcoins?”

 1. Bitcoin minen via de computer is toch allang niet meer rendabel? In de beginperiode was dit het zeker wel, maar tegenwoordig kost het meer dan dat het oplevert.

  Beantwoorden
  • Minen kan nog altijd rendabel zijn wanneer je de juiste coin kan minen die enkele weken later goed gestegen zijn. Vele nieuwe coins kunnen snel uit de startblokken schieten en vallen daarna vaak terug. Wanneer je deze coins direct begint te minen en vervolgens na enkele weken later verkoopt wanneer ze minder hard beginnen te stijgen, dan kan je nog steeds meer verdienen dat wat je er in steekt 🙂

   Beantwoorden
 2. Ik zou graag nieuwe coins willen minen die nog maar net beschikbaar zijn op de markt. Heeft u tips hiervoor hoe ik dat het beste zou kunnen aanpakken?

  Beantwoorden

Plaats een reactie