Slim cryptocurrencies kopen

Wil je cryptocurrencies kopen? Zorg er dan voor dat je dat op een slimme manier doet. Koop niet zomaar de eerste de beste digitale munt die je op een site ziet staan. Net als bij aandelen, moet je bij het kopen van cryptocurrencies soms risico’s nemen. Neem echter geen onnodige risico’s. Aan de hand van de volgende 4 tips koop jij slim cryptocurrencies.

Een cryptocurrency is simpel omschreven digitaal geld oftewel digitale valuta. Net als gewoon geld kun je cryptocurrencies gebruiken om aankopen mee te betalen. Binnen het netwerk van de cryptomunt waarmee je betaalt, wordt de betaling bevestigd. Vervolgens wordt de transactie weer vastgelegd in een blockchain.

Tip 1. Cryptocurrencies kopen of handelen met een externe partij

De makkelijkste manier om in cryptocurrencies te handelen, is door deze te kopen. Als de waarde is gestegen, kun je ze weer verkopen. Dit werkt altijd zo met handelen.

Account openen

De makkelijkste manier om te handelen in cryptocurrencies is door een account te openen, bijvoorbeeld bij Binance (EN) of Bitvavo (NL). Dit is een cryptocurrency exchanges waar je verschillende cryptomunten kunt kopen en verkopen. Dit zijn tevens één van de bekendste en rekenen lage transactiekosten.

Tip 2. Kies een cryptocurrency

Wist je dat er meer dan 2000 verschillende cryptocurrencies bestaan? Bitcoin is de bekendste cryptocurrency, maar er zijn natuurlijk nog veel meer digitale munten, zoals Ethereum, Ripple, Cardano, Binance Coin, Monero, Litecoin, IOTA, Zcash, Dash en Neo. Tien jaar geleden waren er nog maar een paar verschillende digitale munten. De afgelopen jaren is de teller dus flink opgelopen!

Onderzoek doen

Voordat je een cryptomunt koopt, is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen. Lees meer over een munt. Je komt dan te weten waar de cryptomunt voor staat en hoe de waarde van de munt wordt bepaald. Een goede plek om informatie te vinden én je vragen te stellen over cryptocurrency is deze website CoinGids. Ook is er een uitgebreid cryptocurrency forum te vinden met uiteenlopende onderwerpen. Op dit forum vind je diverse communities waarin je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen of je vragen kunt stellen aan andere geïnteresseerden.

tip: download nu het e-book met 12 waardevolle tips voor cryptocurrency beginners.

Tip 3. Schiet niet in de stress door koerswijzigingen

Een cryptocurrency is niet gekoppeld aan een bank, financieel instituut of een andere financiële organisatie. Bij een normale munt verandert de koers van de munteenheid mee met de economie. Deze verandering gaat vaak langzaam waardoor de muntkoers redelijk stabiel blijft. Dit is niet zo bij cryptocurrencies.

De muntwaarde van een cryptocurrency wordt bepaald door wat kopers ervoor willen betalen. De koers is afhankelijk van vraag en aanbod. Dit betekent dus dat de koers van een cryptocurrency sterk fluctueert. Als je net begint met handelen, kan dit nogal wat stress opleveren. Je kan bijvoorbeeld in paniek raken als de waarde van jouw gekochte cryptocurrency ineens flink daalt. Laat je hier echter niet door leiden. Let vooral op de koersveranderingen in een jaar. Het kan zomaar zijn dat de cryptocurrency dan flink in waarde is gestegen.

Tip 4. Investeer alleen geld dat je kunt missen

Natuurlijk wil je geen geld verliezen. Verkijk je dan ook niet op de vele risico’s die kleven aan het kopen en verkopen van cryptocurrency. Je kunt niet in de toekomst kijken dus je weet niet hoe een koers zal lopen. Beperk de risico’s door jezelf goed te laten informeren en slim te investeren. Op Alles Over Crypto vind je een cryptocurrency cursus voor beginners. Hiermee leer je stap voor stap om slim te investeren in cryptocurrencies.

Plaats een reactie