Veilig investeren in cryptocurrency

Wat moet je weten als je veilig wilt gaan investeren in cryptovaluta? Dit is misschien wel de allerbelangrijkste crypto-tip voor beginners. Een van de grootste voordelen van crypto is dat wij burgers weer het heft in eigen handen nemen over onze eigen financiën. We krijgen weer de volledige controle en verantwoordelijkheid over ons eigen geld in plaats van dat we die verantwoordelijk aan de banken overlaten.

Op z’n zachtst gezegd, hebben de banken de afgelopen jaren, en met name in 2008, laten zien dat ze niet heel goed met deze verantwoordelijk om kunnen gaan, dus we gaan naar een tijd toe dat we het weer zelf doen.

Dit voordeel is echter ook meteen het grootste nadeel van crypto, want we zijn zo gewend geraakt aan het feit dat anderen dit voor ons deden, dat we de deze verantwoordelijkheid nog lastig kunnen dragen. Het feit dat we zelf het volledige beheer over ons geld hebben, zorgt ervoor dat we er altijd bij kunnen en niet van ze afhankelijk zijn, maar het betekent ook dat we verantwoordelijk zijn voor de beveiliging ervan.

Blockchain en cryptocurrency’s zijn enorm veilig, laten we dat voorop stellen. Het levert miljarden euro’s op om de Blockchain van Bitcoin te hacken, dus de allerbeste hackers op de wereld is er alles aan gelegen om dit voor elkaar te krijgen.

Toch is het ze niet gelukt en het gaat ze waarschijnlijk ook nooit lukken.

Hackers doen er alles aan om jouw cryptocurrencies te bemachtigen, zorg ervoor dat je jouw zuurverdiende euro’s zo goed mogelijk beveiligt.

Wat deze hackers echter wel kunnen doen, is jouw computer of een crypto exchange hacken waar jouw cryptocurrency’s staan opgeslagen. Exchanges en onwetende beginners in de wereld van crypto zijn dan ook de populairste doelwitten van scammers en hackers en, net als in de begindagen van het internet, krioelt het van de slimme tactieken om jouw cryptocurrency’s in handen te krijgen. Het is daarom belangrijk om goed je cryptocurrency’s te beveiligen en dit doe je het beste met een hardware wallet.

We zien overal om ons heen dat mensen soms wel tienduizenden euro’s in cryptocurrency’s beleggen, geld waar ze duizenden uren voor hebben gewerkt, maar ze nemen niet een paar uurtjes de tijd om een Hardware Wallet voor 100 euro aan te schaffen en te kijken hoe dit werkt.

Het gevolg is vaak dat ze hun gehele investering verliezen aan een vernufte hacker. Wees alsjeblieft niet zoals deze mensen en zorg ervoor dat je jouw zuurverdiende centen zo goed mogelijk beveiligt.

Deze cryptocurrency tip komt uit het gratis e-book 12 Waardevolle Tips voor Cryptocurrency Beginners die beschikbaar is gesteld door CoinGids en AllesOverCrypto.

Plaats een reactie