Bitdenex is de jongste Nederlandse crypto exchange

Of je nu al een ervaren cryptocurrency investeerder bent of dat je voorzichtig de eerste stappen zet richting financiële onafhankelijkheid, je zult altijd te maken hebben met exchanges. Nu kun je er voor kiezen om te gaan handelen via een van de grotere exchanges, maar in sommige gevallen kan het juist de moeite waard zijn om te kijken naar de nieuwe spelers in deze dynamische markt. Zo is Nederland een nieuwe crypto exchange rijker: Bitdenex.

De jongste crypto exchange

Bitdenex is een nieuwe speler die zich op veel punten onderscheid van de gevestigde namen.  Terwijl veel exchanges het juist voor gezien houden in verband met de strengere wetgeving, heeft het bedrijf uit Almere er juist voor gekozen om in een uitdagende periode van start te gaan. Bitdenex richt zich met haar platform op een breed publiek waardoor zowel ervaren beleggers als mensen die net instappen er mee aan de slag kunnen.

Overzichtelijk en geschikt voor elke investeerder

Een van de voordelen van Bitdenex is de overzichtelijke interface. Zelfs als je geen enkele ervaring hebt met het kopen en verkopen van cryptocoins, heb je het zo door. Er zijn geen ingewikkelde opties of keuzemogelijkheden, alles ziet er zeer intuïtief uit. Doordat Bitdenex zich richt op gebruiksvriendelijkheid is het dus de ideale manier voor de beginnende investeerder om kennis te maken met cryptocurrencies. Zoek je echter een exchange waar je tientallen verschillende coins kunt kopen en verkopen, dan is dit platform wellicht minder geschikt voor je.

Het aanmaken van een acount

De gebruiksvriendelijkheid van Bitdenex komt al direct naar voren bij een eerste kennismaking. Als je een account aan wilt maken – zonder account kun je immers niet handelen – dien je jouw identiteit te verifieren. Dit gewoon een verplichting die voortvloeit uit de Nederlandse wetgeving op dit gebied. Het verificatieproces is vrij simpel. Er wordt gevraagd naar een kopie van je identiteitsbewijs, verder moet je een bewijs kunnen aanleveren van je woonadres en wordt er gevraagd naar een bankverklaring. Het hele proces neemt nog geen werkdag in beslag. Ben je eenmaal geverifieerd, dan kun je van start gaan. Door middel van een iDeal-transactie doe je vervolgens je eerste aankoop. Overigens ben je niet verplicht om een account aan te maken. Je kunt ook eerst even rondkijken om pas op een later moment een account aan te maken. Handelen zonder account is echter niet mogelijk.

crypto exchange

De aangekochte cryptocoins worden bewaard in jouw eigen account. Dat kan een voordeel zijn als je liever niet werkt met een eigen wallet. Overigens kun je jouw aangekochte cryptocurrencies wel naar je eigen wallet laten sturen. In dat geval duurt de transactie 30 tot 60 minuten. Het handelen op het platform zelf gaat razendsnel. Alle orders worden nagenoeg direct verwerkt zodat je in jouw account een real-time overzicht hebt van de actuele situatie.

Nederlandse wetgeving

Bitdenex is als Nederlandse onderneming gebonden aan de Nederlandse wetgeving. Dit zorgt tevens voor een degelijke, solide uitstraling van het platform. Het bedrijf is netjes geregistreerd en mocht de nood aan de man komen, dan is men via WhatsApp goed bereikbaar. Ook kun je per email contact opnemen of zelfs een bezoek brengen aan het kantoor mocht dat wenselijk zijn. Je zult in dat laatste geval wel een afspraak moeten maken.

Tansparantie

Bitdenex heeft transparantie hoog in het vaandel staan en dat wekt vertrouwen. In het Legal Cenetr op de website zie je tal van relevante juridische documenten staan zoals de Privacy Policy en de Algemene Voorwaarden van het platform. Al met al oogt Bitdenex als een jonge, maar serieuze partij met een groot onderscheidend vermogen vergeleken met andere exchanges.

Plaats een reactie