BitMax: de crypto exchange waar je ook in derivaten kunt handelen

Net zoals je talloze soorten beleggers hebt, zijn er ook heel veel verschillende crypto exchanges. In veel gevallen zijn de verschillen minimaal, maar zo af en toe verschijnt er een relatief nieuwe speler die de zaken duidelijk anders aan pakt. Een van de meest opvallende nieuwkomers onder de exchanges is BitMax. Ook al doet de naam veel denken aan die andere (grote) exchange (BitMEX), hebben ze niks met elkaar te maken. Waarin onderscheid deze crypto exchange zich dan wel? Voornamelijk in de mogelijkheid om ook in derivaten te handelen.

De BitMax crypto exchange

Een derivaat is in de meest simpele zin, een afgeleide van aandelen. Het gaat hierbij om het speculeren met de waarde van een aandeel met dit verschil: je bezit het aandeel (of coin) zelf niet. Een andere leuke bijkomstigheid is dat je kunt handelen met een leverage, een hefboomeffect. Door die mogelijkheid kun je de winst flink laten toenemen. Uiteraard geldt dit ook andersom: een verkeerde inschatting en je verlies kan behoorlijk groot zijn. Zo kun je met een hefboom van 10 veel grotere posities innemen en daardoor je winst maximaliseren. Ben je echter een beginnende investeerder dan kan het risico bijzonder groot zien. Kortom, succesvol handelen met een hefboomeffect vergt behoorlijk wat kennis.

Wil je wel met een hefboom werken, dan is het verstandig om je tactiek er op af te stemmen. In de praktijk betekent dit dat je veelvuldig gebruik zult gaan maken van de stop-loss optie. Met deze functie heb je veel controle over het risico. Je kunt bijvoorbeeld je positie automatisch verkopen bij het bereiken van een bepaalde waarde. Op die manier blijft je verlies beperkt en kun je na gaan denken over de volgende aankoop.

crypto exchange

Cryptocurrencies op BitMax

Ook al is BitMax een relatief nieuwe crypto exchange, je kunt er wel in ruim 40 cryptocoins handelen. Het assortiment bestaat uit een evenwichtige mix van de twintig meest populaire coins, aangevuld met een twintigtal ‘small cap coins’. Ben je al wat meer ervaren in het gebruik van crypto exchanges, dan zulje wellicht vinden dat de interface erg veel gelijkenissen vertoont met KuCoin. Ben je met laatstgenoemde bekend, dan zul je geen problemen hebben om je weg te vinden op BitMax.

BitMax Token

Zoals veel andere exchanges, maakt ook BitMax gebruik van een eigen tiken. Het zal niet zo heel verrassend zijn, maar dit token heet simpelweg BitMax Token, afgekort tot BTMX. Naast het verkrijgen van beloningen in de vorm van BTMX, is er nog een aantal andere redenen om gebruik te maken van dit platform.

 • Transaction Mining
  Hiermee worden zowel kopers als verkopers beloond voor het afronden van een transactie. Zo heb je kans op een veel lagere fee (0.01% ipv 0.04%). Daarnaast kan je als handelaar ook BTMX ontvangen voor elke transactie.
 • Reverse Mining
  Met deze optie worden handelaren beloond die het orderboek aanvullen. Voorwaarde is wel dat je al in het bezit bent van BTMX tokens. De koper betaalt hierbij de beloning aan de handelaar.
 • Data Reward Distribution
  Dit is een andere manier van BitMax om handelaren aan zich te binden. Koop je namelijk BTMX en houd je die vast, dan krijg je een vergoeding van 80% van de fees die BitMax berekend.
 • BitTreasure
  Dit is een unieke manier om een extra vergoeding te ontvangen. Via BitTreasure kun je er als investeerder voor kiezen omBTMX tokens aan te schaffen en deze gedurende een minimum aantal dagen vast te houden. Je krijgt dan een vast percentage van de winst uitgekeerd. Hiervoor geldt wel een aparte verificatieprocedure die bekend staat als ‘KYC’ (Know Your Customer).

De transactiefees

Net zoals bij de meeste exchanges berekent ook BitMax een fee per transactie. Dat is ook het geval als je cryptocoins wil opnemen. De standaard fee bedraagt 0.04% en is daarmee dus bijzonder redelijk. Wil je in aanmerking komen voor een lagere fee, dan is deelname aan ‘transactional mining’ de moeite waard. Je betaalt dan slechts 0.01%.

Plaats een reactie