De Digital Bitbox: de ultieme hardware wallet

Een van de onmisbare instrumenten bij het handelen in cryptocoins is de wallet. Onmisbaar omdat het een stukje extra veiligheid biedt ten opzichte van je account bij een van de vele crypto exchanges. Niets ten nadele van die exchanges overigens, in de meeste gevallen is je account omgeven door tal van veiligheidsmaatregelen. Per saldo is er dus niks op tegen om je cryptocoins in je account te laten staan. Toch zijn er stevige argumenten te bedenken waarom je wel een wallet zou moeten aanschaffen.

De crypto wallet

Veel investeerders onderscheiden twee verschillende wallets: de hot wallet en de cold wallet. Dat klinkt ingewikkeld. Een cold wallet is feitelijk niks meer dan een wallet waar je jouw BTC, ETH en dergelijk in opslaat. Het is dan ook puur bedoeld om je coins te bewaren. De hot wallet daarentegen is de actieve wallet. De coins die je hierin opslaat, gebruik je om mee te handelen. Dit voorkomt uiteraard ook dat je te kwistig met het opgebouwde vermogen om zou gaan.

Software- en hardware wallet

Ga je op zoek naar een goede crypto wallet dan kom je al snel twee verschillende types tegen: de software wallet en de hardware wallet. Laatst genoemde biedt de beste veiligheid omdat deze niet permanent op je computer staat. Mocht het onvermijdelijke gebeuren en gaat je computer om wat voor reden dan ook crashen, dan raak je jouw wallet nooit kwijt. Bij een softwarematige wallet is dat juist wel een groot risico.

Hardware wallets zijn er in verschillende uitvoeringen. Bekend zijn de wallets van Ledger, bijvoorbeeld de Nano S of die van Trezor. Een minder bekende crypto wallet is de Digital Bitbox. Op het gebied van de beveiliging presteert deze wallet prima, bovendien bezit de Digital Bitbox verschillende eigenschappen waardoor je bitcoins ten alle tijden veilig zijn. Nog een ander groot voordeel is de mogelijkheid om je wallet offline te herstellen. Kortom, is de veiligheid een absoluut belangrijk punt voor je, dan is deze wallet de moeite waard.

Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, de wallet is aanmerkelijk goed koper dan de concurrerende wallets.

crypto wallet

De Digital Bitbox

De Digital Bitbox is wat een Zwitsers mes is voor de doorgewinterde kampeerder. Het is ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland onder de bezielende leiding van Bitcoin Core Developer Jonas Schnelli. Desondanks is de wallet extreem makkelijk in het gebruik en kan zelfs de meest onervaren crypto belegger er goed mee uit de voeten.

Voordelen van de Digital Bitbox

In tegenstelling tot andere hardware wallets maakt de Digital Bitbox gebruik van een micro SD-kaart. Op deze kaart staat het herstelbestand in de vorm van een pdf-document. Hier vind je de herstelcode om de toegang tot je bitcoins te herstellen. Aan deze code op zich heb je niks: het werkt alleen in combinatie met je password. Goed advies: maak een kopie van het pdf-document en bewaar dit ergens anders. Mocht je door brand- of waterschade worden getroffen, dan heb je altijd nog het bestand om bij je investering te komen.

Nog een goed advies: zorg ervoor dat de SD-kaart met de meeste BTC niet actief wordt gebruikt, maar zie het als een cold storage (cold wallet). Heb je behoefte om te werken met verschillende wallets, dan kan dat gewoon met de Digital Bitbox.

Digital Bitbox: software- en hardware wallet in 1

Je kunt de Bitbox eigenlijk het beste zien als een combinatie tussen een gewone (software) wallet en een goed beveiligde cold storage. De kans dat je wallet ooit ten prooi valt aan hackers is minimaal, bovendien staan je keys niet op je computer of op het internet. Bij normaal gebruik weet dus niemand jouw codes. Al met al is het voor de meest paranoide gebruiker de ultieme oplossing.

Anti-diefstal

Nog een leuke anti-diefstal eigenschap is de geheime crypto wallets. Het is uiteraard niet te hopen dat het je ooit overkomt, maar als je wordt overvallen kun je deze openen en ben je als het goed is slechts een paar uBTC kwijt. Uiteraard moet je die er dan wel eerst in hebben gestopt. Nog een dingetje, mocht je echt overvallen worden: voer een verkeerd wachtwoord in. Het gevolg is dat de Digital Bitbox dan een nep wallet aan waar niks in zit. Je opgebouwde vermogen blijft ook in dat geval veilig.

Plaats een reactie