Crypto creditcards

Investeren in cryptocoins is leuk en interessant. Toch komt ooit het onvermijdelijke moment dat je een deel van je investering wilt gebruiken om er aankopen mee te doen. Heb je een behoorlijk rendement gehaald, dan is het prettig om daar snel over te kunnen beschikken. Uiteraard kun je er voor kiezen om  een deel te verkopen via je broker.

In dat geval krijg je vaak een lagere waarde uitgekeerd dan de huidige koers. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een cryptocard. Een crypto creditcard die vergelijkbaar is met een prepaid credit card.

De crypto creditcard

Een cryptocard is een relatief nieuw betaalmiddel. Vergelijk het met een gewone creditcard waarmee je geld kunt opnemen bij de betaalautomaat en ook online betalingen mee kan verrichten. Op die manier kun je namelijk optimaal gebruik maken van je verdiensten zonder allerlei omwegen. Door gebruik te maken van een cryptocoin creditcard voorkom je de kosten door koersverschil, bovendien is het gewenste bedrag snel beschikbaar en behoudt je dus zelf alle controle. Nog een voordeel: er zijn verschillende bedrijven die cryptocards uitgeven.

Crypto.com Visa Card

De crypto debitcard van Crypto.com is waarschijnlijk de grootse cryptocard en is ook beschikbaar in Nederland. Het grote voordeel: de cashbacks in CRO. Alhoewel het in Nederland minder gebruikelijk is om een deel van je aankoop met je creditcard terug te krijgen, is dit in de VS heel normaal.

Zo krijg je een 100% cashback op Netflix, Spotify en Amazon Prime. Dit hangt er wel vanaf welke crypto debitkaart je hebt Men hanteert geen verborgen kosten, bovendien kun je tot een bepaald bedrag gratis pinnen. De limiet is afhankelijk van het type kaart dat je gebruikt.

Het werkt zowel met reguliere munten, zoals Bitcoin en Ethereum, maar ook met stablecoins zoals USDT.

Pro tip: Wanneer je aan crypto staking doet met een stablecoin, dan kan je je rente opladen op je Crypto.com VISA kaart om het te spenderen.

Vraag hier een debit card aan.

Wirex card

De wirex card is vergelijkbaar met de debit card van Crypto.com. Het grote verschil is dat deze crypto creditcard verschillende cryptocurrecies ondersteunt en je deze dan ook kunt gebruiken om je kaart op te laden. De cashback bij het gebruik van de wirex card is een stuk lager dan bij de eerder genoemde MCO Visa card. Daar staan weer andere voordelen tegenover. Zo kun je een nagenoeg onbeperkt aantal IBAN-nummers aanmaken en zijn transacties naar een ‘gewone’ bank geheel gratis. De kaart kun je overal gebruiken, zowel online als offline. De Wirex app kun je gewoon downloaden in de Apple store en Google Play.

Madrid, Spain – June 27, 2020: Wirecard prepaid card burning on fire following the company bankruptcy and the freezing of cardholders’ money, financial collapse

Cryptopay card

De cryptopay card is in veel opzichten een bijzondere crypto creditcard. Allereerst heb je de keuze uit een fysieke creditcard of een virtual card. Doe je enkel online aankopen, dan kun je volstaan met de virtuele kaart. De cryptopay card ondersteunt enkel Bitcoin. Dat betekent dat je jouw altcoins eerst moet omruilen voor bitcoins om de kaart te kunnen gebruiken. Een voordeel is wel dat je bij deze kaart een  ongelimiteerd aantal accounts kunt aanmaken of zo alles netjes gescheiden te houden. Voor de cryptocard ben je geen setup kosten verschuldig, maar er wordt wel een fee van 5 euro in rekening gebracht voor de activatie. Wil je geld opnemen bij een pinapparaat, dan kost dit 2,50 euro per transactie en doe je dit buiten de Europese Unie, dan kost dit 3,50 euro.

Is crypto debit card de moeite waard?

Overweeg je om gebruik te maken van een crypto creditcard, dan is het zinvol om goed te kijken wat de onderlinge verschillen zijn. Een cashback is leuk, maar als de kosten voor de kaart relatief hoog zijn, dan kan het de moeite waard zijn om te kijken naar een andere kaart. Ook voor het gebruik in andere landen kan zo’n kaart handig zijn, maar niet elke onderneming accepteert een prepaid credit card. Denk dus goed na over de vraag in hoeverre de gewenste kaart voor jou handig is.

Plaats een reactie