ERC1155 token uitleg en voorbeelden in de praktijk van ERC-1155 tokens

Wat is een ERC-1155 token? Enjin cryptocurrency (ENJ) is een van de jongere Altcoins en is sinds de bekendmaking van de samenwerking met Samsung bijzonder populair geworden. De smartphone producent maakte in 2019 bekend dat de Samsung Galaxy S10 ondersteuning zou gaan bieden voor de munt.

Die bekendmaking zorgde ervoor dat de altcoin aan naamsbekendheid won en de interesse bij investeerders was gewekt.

Enjin ENJ ERC1155 token

Enjin maakt gebruik van een eigen token, het ERC-1155 token. Deze standaard is ontwikkeld door Enjin Coin ENJ en kan worden gebruikt om zowel fungibele (valuta) als niet-fungibele (digitale kaarten, huisdieren en in-game skins) items op het Ethereum Netwerk te creëren.

Door het Ethereum-netwerk te gebruiken, zijn de ERC-1155-tokens veilig, verhandelbaar en beveiligd tegen het hacken.

De ERC-1155 standaard

De ERC-1155 standaard is een nieuwe manier om tokens te maken waardoor efficiëntere transacties en een bundeling van transacties mogelijk is. Door deze nieuwe manier worden kosten bespaard. Met dit standaardtoken kunnen zowel utility-tokens (zoals Binance Coin BNB of Basic Attention Token BAT) als niet-fungibele tokens zoals Cryptokitties worden gemaakt.

ERC1155 optimalisaties voor een betere efficiëntie

Een ERC-1155-token bevat optimalisaties waardoor transacties efficiënter en veiliger worden. Door het bundelen van transacties kunnen de kosten voor het overzetten van tokens verlaagd worden.

ERC-1155 token maakt dankbaar gebruik van de functionaliteit van de eerder ontwikkelde tokens zoals de ERC20 token (utility-tokens) en ERC721 token (zeldzame eenmalige verzamelobjecten).