BTC Direct Review

BTC Direct is een van de eerste Nederlandse brokers voor digitale valuta. Het bedrijf is in 2013 gestart met zijn activiteiten. Het voornaamste doel is om iedereen toegang te geven tot bitcoin en andere cryptovaluta. Het bedrijf realiseert zich dat er nog een lange weg te gaan is om digitale valuta onder een breed publiek geaccepteerd te krijgen. Juist daarom moet de handel onder goede begeleiding en op een absoluut veilige manier gebeuren. Om zelfregulering te stimuleren en misbruik tegen te gaan is BTC Direct daarom actief betrokken bij de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland. Sterker nog, BTC Direct is zelfs één van de medeoprichters.

In deze BTC Direct review kom je alles te weten over deze crypto platform.

BTC direct cryptocurrency exchange

Samenvatting BTC Direct review

De BTC Direct app is niet interessant voor de gemiddelde crypto trader door de vele limieten, hoge kosten + spreads en weinig functies. Je kan je crypto niet van het platform afhalen, waardoor je verplicht bent de 1% aankoop en 1% verkoop fee te betalen. Daarbovenop wordt duidelijk ook een spread gerekend. Het gebrek aan standaard crypto functies als staking zijn niet mogelijk via dit platform.

Kortom, zeer beperkte, maar ook dure crypto app.

Drive van BTC direct

De visie van Satoshi Nakamoto wordt door BTC Direct omarmd en in de praktijk gebracht. Deze Japanner zag, zoals zoveel mensen, tijdens de bankencrisis in 2008 dat er grenzen zitten aan het monetaire stelsel zoals wij dat kennen. Hij publiceerde een whitepaper, waarin hij een nieuwe wereld schetst, die open, transparant en gedecentraliseerd is. Daarbij is een centrale rol weggelegd voor de bitcoin, altcoins en de vele andere blockchain assets, die inmiddels zijn ontstaan. BTC Direct ziet in die visie de drive om als broker aan de slag te gaan en op deze wijze die nieuwe wereld een stukje dichterbij te brengen.

Bitcoin gaat de wereld veranderen

BTC Direct gelooft er heilig in dat cryptovaluta de wereld ten goede kan veranderen. Dat zal echter alleen lukken als deze valuta breed wordt geaccepteerd en gebruikt. Bij BTC Direct heeft men de overtuiging dat door de toegang naar bitcoins en andere cryptovaluta zo goed mogelijk te faciliteren en zo gemakkelijk mogelijk te maken, er stappen worden gezet naar die betere wereld van Nakamoto. In de praktijk betekent dit, dat er zeer veilige producten worden ontwikkeld en veel aan promotie wordt gedaan, om zoveel mogelijk mensen over te halen bitcoin te gebruiken.

Dit geloof is echter in 2021 volledig om gegooid. Vanaf dit jaar biedt BTC Direct meer dan 30 verschillende crypto’s aan. Ook kan je hier nu alle munten opslaan, maar niet meer opnemen. Het is dus een zeer gelimiteerd platform en een kopie van BLOX.

Meld je aan bij Bitvavo en handel 1000 euro aan crypto gratis

Eigenschappen van BTC Direct

  • Meer dan 30 crypto’s
  • Handige wallets
  • Geen crypto opnemen
  • Crypto’s kan je nergens anders verkopen
  • 1% aankoopkosten en 1% verkoopkosten (moet op hetzelfde platform)

BTC Direct kent de risico’s

Bij veel consumenten is nog erg veel angst om te investeren in cryptovaluta. Heel vreemd is dat niet, want een investering in een cryptomunt kan hele mooie resultaten opleveren, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Want de koersen kunnen heel snel stijgen, maar minstens zo snel weer dalen. Het gaat erom dat je als koper op het juiste moment instapt en een goede inschatting maakt op welk moment je weer moet verkopen. Daar is best veel kennis voor nodig en ook een stukje lef. Bij BTC Direct kun je advies krijgen over de manier waarop je in cryptovaluta kunt stappen, zonder meteen heel veel geld te verliezen.

De start: cryptovaluta kopen

Het kopen van cryptovaluta is tegenwoordig een fluitje van een cent, ook bij BTC Direct. De tools die je daarvoor nodig hebt, zijn zo veilig en geavanceerd, dat je daar beslist geen grote inhoudelijke kennis voor hoeft te hebben. Het begint met het aanmaken van een account bij BTC Direct. Zonder account kun je geen cryptomunten kopen. In de digitale handelsomgeving is je account als het ware je identiteitsbewijs. BTC Direct zal daarom tijdens het registratieproces om een legitimatiebewijs vragen. Het idee is dat de handel in cryptocurrency voor iedereen toegankelijk moet zijn, maar niet als anonieme handelaar.

Cryptocurrency wallet bij BTC Direct

De wallet van BTC Direct speelt bij het handelen in cryptocurrency een centrale rol. Het is in feite de portemonnee waarmee jij als handelaar de controle hebt over je vermogen. Cryptocurrency is niet tastbaar, zoals gewoon geld. In de wallet bewaar je dus geen munten of papiergeld, maar het bewijs dat jij de eigenaar bent van een bepaalde hoeveelheid cryptomunten. De munten zelf worden bewaard in de blockchain. Het bewijs bestaat uit digitale sleutels. Dat zijn codes, die private keys worden genoemd. Het zijn strengen van tekens, die in de blockchain de identificatie zijn van een hoeveelheid cryptomunten.

Private keys zijn jouw eigendomsbewijs en je moet er heel zuinig op zijn. Want als je ze kwijt bent of er niet bij kan ben je ook je vermogen kwijt. BTC Direct kan je helpen om de wallet te kiezen waar jij het beste gebruik van kunt maken. Alle adviezen die je van BTC Direct krijgt aangeboden zijn absoluut veilig, dus wat dat betreft maakt het niet uit voor welk soort wallet je kiest. Wie BTC Direct benadert met een smartphone zal altijd kiezen voor een mobiele wallet. Dat is een app op je smartphone waarmee je je cryptomunten kunt beheren.

Voor PC’s of Macbooks gebruik je meestal een software wallet. Dat is een programma waarin de private keys worden bewaard. Bij een mobiele wallet en een software wallet is er altijd een heel kleine kans dat de inhoud van jouw wallet wordt gestolen door een hacker. Bij een hardware wallet, vaak een losse USB stick, is die kans een stuk kleiner. Een hardware wallet wordt als superveilig gezien, omdat die kan worden losgekoppeld van je computer als je hem niet gebruikt. Dan kan er dus nooit iemand bij komen. Bij alle wallets moet je er op letten, dat je de toegangscodes goed bewaart. Want zonder toegangscodes kun je niet bij je cryptocurrency.

Coins kopen bij BTC Direct

Wie een wallet heeft bij BTC Direct kan coins gaan kopen. Voor alle duidelijkheid: die koop je niet bij BTC Direct. Het enige wat BTC Direct doet, is het voor jou mogelijk maken om ergens cryptocurrency te kopen. Het bedrijf verdient dus niets aan jouw aankopen, behalve dat je een bedrag moet betalen aan transactiekosten. Bij het kopen van cryptocurrency is jouw eigen adres het allerbelangrijkste. Met jouw adres wordt de code bedoeld, die in de blockchain jouw identiteit ontsluit. Bij het aankopen of verkopen van cryptocurrency moet je een aantal keren controleren of dat adres wel correct is.

Voor het overige is het kopen van cryptomunten erg eenvoudig bij BTC Direct. De eerste stap is dat je de coins moet selecteren die je wilt kopen. Een slimme calculator berekent meteen welke waarde die hebben in euro’s. Coins kopen kun je doen door aan te geven hoeveel je daarvan wilt hebben, of door het aantal euro’s dat je wilt besteden aan te geven. Als je tevreden bent over de producten die je wilt kopen, kun je op de button ‘Kopen’ klikken. Je bent dan nog niet klaar, dus sluit de site of de app nog niet af.

De vervolgstappen bij BTC Direct zijn, dat je je adres opgeeft, dus de code voor de blockchain en dat je de gewenste betaalmethode selecteert. Vervolgens moet je goed controleren of de juiste gegevens zijn ingevuld. Bij elke transactie via BTC Direct moet je ook akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Als alles in orde is kun je op OK klikken. Je krijgt dan nog één keer een samenvatting van je aankoop of verkoop te zien. Vervolgens kun je op Verstuur de Coins klikken en dan ben je de eigenaar van een aantal cryptomunten.

Reacties van klanten op BTC Direct

Zoals je hebt kunnen zien doet BTC Direct veel moeite om cryptocurrency bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Dat betekent dat er veel advies en begeleiding is voor klanten die hun eerste cryptomunten aanschaffen. De reacties van veel van die klanten zijn positief, zo blijkt uit de reviews die op Trustpilot te vinden zijn. De overgrote meerderheid van de klanten geeft BTC Direct de maximale score van vijf sterren.

Lees meer klantervaringen van BTC direct.

Reacties die er te vinden zijn variëren van dat de wachttijd voordat een transactie was voltooid tamelijk lang was, tot waardering voor de snelle aankopen. Het komt erg vaak voor dat de klanten het geduld van de medewerkers van BTC Direct noemen als één van de meest positieve kenmerken van hun ervaring.

Plaats een reactie