Velox Algoritme Trading Bot

De Velox Algoritme Trading Bot is een snelle, gebruiksvriendelijke automatische tool voor gebruik op gedecentraliseerde exchanges, die zijn gebaseerd op Uniswap en Sushiswap. Deze Velox Algoritme Trading Bot maakt gebruik van fundamentele als-dan commando’s. Daardoor kan deze bot beter kopen, verkopen en tegen lagere kosten handelen dan handelaars. Het systeem is voorzien van een uitgekiende sequens waarin de commando’s worden uitgevoerd. Daardoor haalt de Velox Algoritme Trading Bot een nauwkeurigheid van 99 procent. Daar is geen software van andere partijen voor nodig, evenmin als een storting op basis van een overeenkomst of een Velox-sleutel.

Waarom is deze ontwikkeling belangrijk?

Exchanges als Uniswap en Sushiswap, via welke systemen de Velox Algoritme Trading Bot handelt, zijn decentrale exchanges. Het kenmerk van zo’n exchange is dat er volgens een systematiek wordt gewerkt, waarbij het niet meer nodig is om een vertrouwensrelatie te hebben met de betrokken partijen. Dat betekent dat handelen via een decentrale exchange absoluut veilig is. Als die door een Velox Algoritme Trading Bot kan worden gedaan levert dat extra voordeel op, want dan zijn ook de kosten van de handelsacties te beperken tot een absoluut minimum.

De globale werking van een centrale exchange

Bij een centrale exchange ga je als trader in zee met een bedrijf, dat het handelen in cryptovaluta faciliteert. Je gebruikt de tools van die exchange, soms maak je gebruik van een wallet van die exchange en je werkt met wachtwoorden om toegang te krijgen tot die exchange. Dat vraagt van de trader, dat hij vertrouwen heeft in de exchange. In de praktijk zal dat bij de grote exchanges wel gerechtvaardigd zijn, maar een exchange kan altijd slachtoffer worden van een hack. Dan liggen al jouw gegevens op straat en loop je het risico dat oplichters met jouw kapitaal aan de haal gaan. Nogmaals, het risico is niet bijzonder groot, maar de kans is aanwezig dat het een keer gaat gebeuren.

Het principe van een decentrale exchange

Bij een decentrale exchange, waarbij de Velox Algoritme Trading Bot zorg kan dragen voor de handelsacties, is die centrale exchange afwezig. Met behulp van apps of websites, waarin de bot is geïntegreerd, kun je jouw handelsacties laten plaatsvinden. Bij het handelen via een decentrale exchange worden er geen ERC20 tokens van de ene naar de andere eigenaar verplaatst. Het handelen bij een decentrale echange gebeurt door middel van een liquiditeitspool, die bestaat uit twee soorten cryptocurrency. Door gebruik te maken van een rekentruc moet de verhouding in waarde van de ene en de andere soort cryptomunt altijd dezelfde blijven.

Concreet betekent dit, dat de prijs van coin 1 zal stijgen als er uit de pool een hoeveelheid van wordt gekocht. Volgens de rekentruc zal daardoor de waarde van coin 2 dalen. Een transactie vindt plaats als een handelaar een hoeveelheid coins 1 omwisselt voor een hoeveelheid coins 2. Het is niet erg inzichtelijk als je deze handelingen handmatig uitvoert. Want de prijs van coin 1 en coin 2 zijn dynamisch. Door dit in een geautomatiseerd proces te laten uitvoeren door de Velox Algoritme Trading Bot, zal dit met veel meer effectiviteit worden uitgevoerd.

De mogelijkheden van de Velox Algoritme Trading Bot

In de huidige versie heb je de bij de Velox Algoritme Trading Bot de beschikking over een handels efficiëncy op professioneel niveau en een user interface die zeer responsief en intuïtief is. De Velox Algoritme Trading Bot biedt drie standard handels commando’s voor alle tokens in de blockchain die gebaseerd zijn op ERC20 tokens. Ten eerste is dat kopen of verkopen als een token een prijsniveau bereikt dat door de gebruiker is gedefinieerd. Het tweede commando is kopen of verkopen als de prijs van een token met een vooraf ingesteld percentage is gestegen. Ten derde kan de Velox Algoritme Trading Bot kopen of verkopen als de prijs in een bepaalde periode met een vooraf gedefinieerd percentage is gedaald.

Overige functies van de Velox Algoritme Trading Bot

Een functie die is toegevoegd nadat de eerste versie van de Velox Algoritme Trading Bot werd gelanceerd, is de zogenoemde Dynamic Transaction Treshold. Daarmee wordt de hoeveelheid tokens ingesteld die gekocht of verkocht worden onder of boven een bepaalde door de gebruiker gedefinieerde prijsdrempel. Je kunt de Velox Algoritme Trading Bot dus programmeren om bijvoorbeeld tokens te verkopen als de prijs boven de één dollar komt. De voorwaarde die daarbij kan worden gesteld is, dat er slechts zoveel mag worden verkocht, dat de prijs weer onder de dollar zakt. Vervolgens wordt er gewacht totdat de prijs weer boven de dollar komt, en dan worden er opnieuw een aantal tokens verkocht.

Transactiekosten

Bij de handel in tokens heb je te maken met factoren die de transactiekosten beïnvloeden. De Velox Algoritme Trading Bot heeft voorzieningen om die kosten zo laag mogelijk te houden. Daartoe worden de kritische factoren die deze kosten beïnvloeden voortdurend gemonitord. Als alle signalen er op wijzen dat de transactiekosten laag zijn, zal de Velox Algoritme Trading Bot de tokens kopen of verkopen. Door deze mogelijkheden heb je met de Velox Algoritme Trading Bot meer grip op de winstmarges. De bot zal zelf op basis van continue monitoring een maximum transactieprijs gebruiken. Dat is ook handmatig in te stellen.

Integratie met de MetaMask wallet

De Velox Algoritme Trading Bot is naadloos te integreren in de MetaMask wallet. Of de bot ook goed werkt bij andere wallets wordt nog getest, maar naar verwachting zal de bot op termijn onderdeel gaan uitmaken van meer wallets. In de wallet worden door de Velox Algoritme Trading Bot ERC20 coins geruild, waarvan jij hebt aangegeven dat die moeten worden verhandeld. Als een handelsactie is mislukt word je daarvan op de hoogte gesteld. Daarbij zal de bot aangeven waar de fout is ontstaan en suggesties doen welke parameters je moet veranderen om de handelsactie toch doorgang te laten vinden.

Geen sleutels nodig voor de Velox Algoritme Trading Bot

Om de Velox Algoritme Trading Bot te gebruiken hoeft er geen software te worden gedownload. Het handelen met de bot lijkt wat betreft gebruikservaring erg op het handelen op een gecentraliseerde exchange. Het systeem zal nooit vragen om private keys, waardoor je ervan verzekerd bent, dat jouw handelsacties zowel betrouwbaar als eerlijk worden uitgevoerd. De kracht van de Velox Algoritme Trading Bot is, dat hij volledig vrij is van tokens. De bot zorgt voor een vlotte bezorging en effectieve transacties zonder enige vorm van speculatie.

Integratie met DEXTools

De Velox Algoritme Trading Bot is sinds januari 2021 te gebruiken op Velox Global. Hoewel de bot ontworpen is voor gebruik met de decentrale exchanges Uniswap en Sushiswap, is het de bedoeling dat er na verloop van tijd met meer decentrale exchanges kan worden gewerkt. Het leidende platform op dit gebied, DEXTools, is al akkoord gegaan met een deal om de Velox Algoritme Trading Bot te integreren in het platform. Dat werd bekend gemaakt tijdens de lancering van de bot. Alle DEXTools providers en hun klanten krijgen 25 procent korting op de transactiekosten als ze de Velox Algoritme Trading Bot op hun platform gaan gebruiken.

Toekomst van Velox Algoritme Trading Bot

Traders die er al wat langer actief zijn weten dat crypto trading een zeer tijdrovende bezigheid is. Dat komt doordat de waarde van cryptocurrency snel kan veranderen. Daardoor kun je op het ene moment een mooie winst hebben, die binnen korte tijd verdampt. Door het traden over te laten aan de Velox Algoritme Trading Bot is veel tijd te besparen. Het voordeel van een trading bot is, dat je als handelaar geen emotionele beslissingen meer neemt. De Velox Algoritme Trading Bot werkt uitsluitend op basis van data en presteert daardoor gemiddeld genomen beter dan de handelaren.

Plaats een reactie