Cryptocurrency Airdrops

Wat is een cryptocurrency airdrop? Cryptocurrency Airdrops zijn een soort events waarin bedrijven voor bepaalde periode gratis tokens aan de community weg geven. Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf dit doet, maar de voornaamste reden is het creëren van een “endowment effect”. Wat betekent dat mensen die de gratis tokens ontvangen meer waarde (lees: hogere prijs) aan hangen dan dat ze de tokens niet in bezit zouden hebben.

Wanneer crypto-airdrop?

Crypto airdrops worden vaak in de beginperiode van een nieuwe token gehouden om zo vertrouwen aan de community te geven en het is natuurlijk een vorm van marketing. Ook komt het wel eens voor dat eigenaren in de loop der tijd aan de bestaande community leden tokens weggeven om nog meer waardering van de hem of haar te krijgen.

Meedoen aan een crypto airdrop?

Alle bedrijven die cryptocurrency airdrops organiseren hebben ook vaak allemaal andere regels en opdrachten die je zult moeten uitvoeren om in bezit te komen van gratis crypto. Dit kan zijn dat je een Twitter bericht moet retweeten, een Telegram groep moet joinen een reactie op een video of in de community moet plaatsen.

Airdrop tip

Het is verstandig om alvorens een Bitcoin en Ethereum wallet aan te maken waar je jouw tokens naar toe kunt versturen. Ook is het verstandig om een Telegram- en Twitter account te registeren om het laatste nieuws van cryptomunten in de gaten te houden.

Voor ERC-20 tokens kun je het beste de MetaMask wallet gebruiken.

Hoeveel geld zijn mijn airdrop tokens waard?

Dat is ook heel verschillend maar vaak zijn het enkele dollars tot tientallen. Dat lijkt niet veel maar je kunt ze natuurlijk ook vasthouden voor een langere periode in de hoop dat ze dan meer waard worden.

Wil je dit niet of heb je er geen tijd voor?

Dan kun je natuurlijk altijd nog makkelijk cryptovaluta kopen met iDeal op de Nederlandse Bitvavo exchange (via de ‘bitvavo exchange’ link krijg je 1000 euro handelstegoed gratis).

Een mooi voorbeeld van een succesvolle crypto airdrop is Uniswap. Zij gaven per gebruiker in de startup periode 1200 tokens weg. Deze waren op het hoogtepunt ruim 40 dollar waard geworden. Ja je leest het goed 1200 keer 40 dollar is ruim 40.000 duizend dollar. Dit is dan ook uniek maar echt gebeurd. Of deze tijden nog terugkomen durf ik niet te zeggen.

Meer lezen over cryptocurrency airdrops?

Ga dan naar Cryptocurrency Airdrops met alle beschikbare en actuele airdrop-sites.