Geld verdienen met cryptocurrency?

Geld verdienen met cryptocurrency kan op verschillende manieren, al mijn eigen ervaringen deel ik hieronder. Vergeet niet dat je eventueel ook geld kunt verliezen bij verkeerde investeringen, beslissingen of gewoon domme pech. Zelf ben ik geen crypto-guru of financieel expert op het gebied van cryptovaluta, Bitcoin, Altcoins, ICO’s, mining, Lending, Blockchain en andere gerelateerde onderwerpen en zo wil ik ook absoluut niet gezien worden. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en deel dit met jouw als lezer zodat je er eventueel van kunt leren.

Wil je vandaag leren geld verdienen met cryptocurrency?
Start dan met de Cryptocurrency Cursus of de Crypto Masterclass.

Geld verdienen met crypto? 5 verschillende manieren:

In dit artikel deel ik mijn ervaringen over geld verdienen met cryptocurrency en hoe je dit eventueel ook kunt gaan doen. De 5 manieren die ik ga behandelen zijn Cloudmining of zelf minen, Lending, Cryptotraden, Investeren (HODL) en een iCO. Er zijn waarschijnlijk nog veel meer methodes om geld te verdienen met crypto currency maar deze zal ik dan behandelen in geld-verdienen met cryptocurrency deel 2.

Digitaal geld minen (2 manieren)

Altcoins en Bitcoins ontstaan bij het proces wat ze in het engels mining noemen. Minen is eigenlijk niks anders dan het valideren en vastleggen van transacties in welke vorm dan ook. Want in het Blockchain netwerk moeten alle betalingen worden gecontroleerd. U kunt op twee verschillende manieren minen:

Manier 1
Zelf minen komt er op dat u zelf moederborden, grafische kaarten en software gaat kopen. Daarnaast is het verstandig om u aan te sluiten bij een mining-pool. Het vereist ook nog wel wat technische kennis, het is dure investering en brengt een hoog risico met zich mee. Wel is het zo met zelf minen dat het rendement vaak stukken hoger ligt dan bij cloudmining.

Manier 2
Cloudmining houdt in dat u een kleine of grote investering doet in een mining-bedrijf zoals bijvoorbeeld Genesis Mining. Dit is een FinTech bedrijf dat niks anders doet dan minen naar coins maar dan in enorm grote aantallen (mining farms). Hierin kun je als particulier of ondernemer in investeren en verschillende soorten mining contracten kopen. Dit brengt minder risico met je mee en vereist geen technische kennis. Wel is het zo dat het rendement een stuk lager ligt dan bij zelf minen.

Wilt u meer weten hoe cloudmining werkt en hoe u hierin kunt investeren? Lees dan zeker even het artikel Hoe werkt Genesis Mining.

Als er daarna nog vragen zijn, laat u dan gerust een reactie achter of stuur mij een email.

Cryptocurrency uitlenen tegen rente (Lending)

Een andere manier om geld te verdienen met cryptocurrency is Lending. Dit is een financiële dienstverlening waarbij u geld uitleent tegen een rentepercentage. Net zoals mensen vroeger in de jaren ’80 geld op de bank lieten staan en daarover soms wel 10% rente of meer incasseerde, die gouden tijden zijn voorbij. Bij de traditionele financiële instellingen dan, want bij de nieuwe revolutionaire wereld van cryptocurrency is deze mogelijkheid terug.

Let op! Het is gebleken dat cryptocurrency lending programma’s niet betrouwbaar zijn en vaak worden aangemerkt als ponzi scheme. Ik adviseer dan ook om geen geld meer te investeren in dit soort bedrijven. Uiteraard is en blijft het jouw eigen risico.

Daytrading (dagelijks handelen in crypto)

Ze zeggen dat cryptocurrency trading één van de meest winstgevende verdien modellen is op het internet. Elke minuut van de dag worden er miljoenen verdiend en verloren door mensen die in dit geval met muisklikken koop- en verkooporders plaatsen omdat ze denken dat de koers omhoog of omlaag gaat.

Bij het cryptotraden kun je namelijk handelen in verschillende soorten cryptocurrencies. Dit heb ik zelf ook veel gedaan, maar doet dit niet meer dagelijks en iedere minuut. Ik heb gemerkt dat andere strategieën winstgevender voor mij zijn en dus beter werken.

Dit is per persoon natuurlijk verschillend. In de onderstaande video laat ik zien hoe ik geld verdien met het traden van de cryptocurrency Gulden. Dit was in de beginfase van mijn crypto lifestyle, haha.

Investeren in cryptovaluta

De meest gebruikte manier van geld verdienen met crypto currency is investeren in verschillende cryptocurrencies en dit is tevens de ‘veiligste’ manier. Bent u helemaal geen fan van cloudmining, lending, cryptotrading of deelname aan ico’s?

Dan is naar mijn mening, investeren in cryptocurrency een goed alternatief. Dat kan direct al vandaag, wel dient u hiervoor de volgende stappen uit te voeren:

Stap 1
Zorg ervoor dat u in bezit komt van een cryptocurrency wallet. Dit is een digitale portemonnee waarmee u uw aangekocht munten kunt bewaren. Dit noemen ze ook wel een wallet adres, zie het als een nieuwe bankrekening maar dan met veel meer mogelijkheden, veiliger en goedkoper. Er zijn verschillende cryptocurrency wallets beschikbaar. Ik raad u aan om makkelijk te beginnen en een desktop of mobiele wallet te downloaden.

Gaat u echt serieuze bedragen investeren? Bijvoorbeeld van 1000 euro of méér.. dan kunt beter kiezen voor een Hardware wallet. Dit is de veiligste manier om uw munten in te bewaren.

Stap 2
Als u eenmaal in bezit bent van een Bitcoin wallet dan kunt u dit adres opgeven als u bitcoins gaat kopen, dit kan bijvoorbeeld bij BTCdirect of Coinbase (artikel) (8 euro gratis bitcoin via deze unieke link). In het onderstaande filmpje laat ik zien hoe Bitcoin kopen met iDEAL werkt.

Stap 3
Nu u in bezit bent van Bitcoins hoeft u niks meer te doen. Echter wilt u investeren in andere Altcoins, bijvoorbeeld Litecoin, NEO, Zilliqa of Ethereum? Dan is het verstandig om daarvan ook aparte wallets te downloaden. Het wisselen zou ik dan persoonlijk weer op een exchange doen. Dus bitcoins daar heen versturen en omruilen voor Litecoins of Ethers en dan weer naar de originele wallets sturen.

Als u over stap 3 nog meer vragen heeft of u komt er niet helemaal uit. Laat dan gerust een reactie achter, ik zal u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een antwoord.

ICO’s

De betekenis van ICO is Initial Coin Offering, een veel gebruikte term voor crowdfunding projecten in de cryptocurrency wereld. Het komt er op neer dat u gaat investeren in een bedrijf dat een nieuwe token of coin uitbrengt om geld op te halen voor de ontwikkeling van het idee of om sneller te groeien. Met ICO bent u er in een heel vroeg stadium bij, ico’s brengen een groot risico met zich mee. Maar de rendementen of opbrengsten als het goed uitpakt zijn enorm. Denk dan aan duizenden procenten.. of meer.

Omdat het risico erg groot heb ik gekozen om met één ICO mee te doen en dat is Bankera. De lancering op de exchanges moet nog komen, ik ben erg benieuwd wat het zal worden. Ook over dit fenomeen heb ik verschillende video’s gemaakt waarin ik mijn eigen ervaringen deel. U zult het vast leuk vinden om deze filmpjes te bekijken.

Ervaringen met geld verdienen met cryptocurrency?

Hopelijk heeft u wat gehad aan mijn ervaringen die ik heb gedeeld. Als er nog vragen zijn, vul dan hieronder het forumulier in of stuur mij een email.

Hebt u nog andere manieren of ervaringen hoe mensen geld kunnen verdienen met cryptocurrency en wilt u deze met onze bezoekers delen? Laat een reactie achter en beschrijf kort wat het inhoud.

6 gedachten over “Geld verdienen met cryptocurrency?”

 1. Ik verdien ook geld met Bitconnect en Genesis Mining.. daarnaast investeer ik regelmatig in ICO’s en met succes.

  De BitConnect rente gaat nog wat langzaam maar steeds sneller.

  Genesis Mining dagelijkse uitbetalingen in Zcash en Ethereum.

  Beantwoorden
  • Hoi Vera, dat is leuk om te lezen. Interessant regelmatig ‘investeren in ICO’s’ zelf wil ik daar binnenkort mee beginnen. Op dit moment doe ik mee met de ICO van Bankera. Daar deel ik ook mijn ervaringen in de volgende video over:

   Ik ook Zcash en Ethereum, zcash wel dagelijks maar ethereum niet. Op dit moment heb ik 17 dollar verdiend met ETH en een investering van 90 dollar en ben goed 2 maanden bezig, echter verwacht ik wel in dezer dagen een nieuwe uitbetaling.

   Succes!

   Beantwoorden
 2. Geld verdienen met cryptocurrencies is leuk maar hoe beperk je je verlies?

  Ik zie coins die soms wel 50% stijgen maar ook omgekeerd -50%

  1000 euro cryptomunten, dag later 500€ dat wil ik dus niet. Hoe kan ik hiervoor waken?

  Beantwoorden
  • geld verdienen met cryptocurrency is altijd leuk maar geloof het of niet.. het merendeel verliest met cryptocurrency trading. Ik praat nu over het handelen in cryptocurrencies.. want de lange termijn investeerders (HODL) maken wel winsten.

   Je kunt naar mijn inziens ook een veiliger investering kiezen zoals Genesis Mining (cloud mining).
   Om verliezen te beperken met cryptocurrency kun je stop loss orders invoeren. Hier heb ik een video tutorial (onderstaande filmpje) over gemaakt waarin ik uitleg hoe het werkt. Het heeft mij al veel geld bespaard, ik kan niet anders zeggen.

   Wellicht helpt het je verder.. en investeer wat je kunt missen en niet anders.

   Succes!

   Beantwoorden
 3. Ik verdien geld door te HODL’en bij stijging verkoop ik een deel cryptomunten en koop ik later (vaak al de munt lager staat) weer terug.

  Op deze manier verzamel ik meer coins en meer geld op de lange termijn, daar gaat het mij om.

  Beantwoorden
  • HODL is ook een veel gebruikte strategie bij cryptocurrency.

   Ik doe precies hetzelfde als jou Hessel. Heb wel wat crypto achter de hand voor de lange termijn. Ik handel hier ook niet mee.

   Beantwoorden

Plaats een reactie