Tips voor cryptocurrency beginners

Cryptocurrency tips voor je als beginner of starter van het handelen of investeren in digitale valuta, zogeheten cryptocurrencies. Deze zijn decentraal, supersnel en extreem laag in transactiekosten. Velen van jullie die Coingids volgen weten dat ik veel artikelen en video’s plaats over het handelen in cryptocurrency. Maar ook basis informatie als:

In dit artikel geef ik je 3 tips die je eventueel meer rendement kunnen opleveren. Zelf heb ik ze alle 3 al mee mogen maken in een korte periode van 2 maand. Ja, ik ben op het moment van schrijven zelf ook nog een cryptocurrency beginner. Maakt dat wat uit? Nee tuurlijk niet.. maar ben al wel vele ervaringen rijker die ik graag met je wil delen.

Cryptocurrency beginnner tips

Onderzoek

Doe goed onderzoek naar de cryptomunt waar je in wil investeren of in gaat handelen. Wie zijn de oprichters, hebben zij veel of weinig ervaring, Social Media accounts actief, website actueel en wat is het doel van het bedrijf? Om er achter te komen wat de bedoeling is van het bedrijf, is het raadzaam om altijd even de white paper te downloaden en lezen. Het bedrijfsplan moet zo worden uitlegt dat je het zonder nadenken kunt navertellen aan familie, vrienden, buren of collega’s. Voorbeeld Bitcoin white paper.

Spreiden

Een veel gemaakte beginnersfout bij cryptocurrency beleggers is het niet spreiden van zijn of haar vermogen. Ook is het belangrijk dat je geld gaat investeren wat je kunt missen. Als je de beslissing heeft gemaakt om het te gaan doen is het verstandig om verschillende soorten cryptocurrencies aan te kopen en niet maar één soort.

Voorbeeld investering 500 euro cryptocurrency:

 • Bitcoin 150 euro
 • Ehter 100 euro
 • Litecoin 75 euro
 • Ripple 75 euro
 • Viacoin 100 euro

Het voorbeeld van hierboven is natuurlijk fictief maar is wel over nagedacht. Bitcoin, Ether, Ripple en Litecoin zijn relatief veilige en stabiele investeringen. Viacoin is nog wat onbekender en deze brengt dus meer risico met zich mee, vandaar ook ‘maar’ 20%.

De helft van jouw geld zal op termijn verbrand zijn of niet meer bestaan volgens een artikel van een bekende krant. Je investeert namelijk in start-ups en dat brengt altijd risico met zich mee.

Lange termijn

Veel beginnende cryptobeleggers (waaronder ikzelf in het begin) hebben de angst om de boot met veel goud te missen. Zo ben ik zelf vorige maand onderuit gegaan met Bitcoin Cash (artikel: binnen 24 uur verdubbeld). Op verschillende Social Media kanalen werd aangegeven nu te kopen, anders ben je te laat! Wat ik hiermee aan jou wil meegeven.. laat je niet beïnvloeden en doe zelf goede research en sta er helemaal achter. Wees je ook bewust van de grote risico’s die digitale valuta’s met zich mee brengen.

Koop cryptomunten waar je in gelooft en kijk er een paar jaar niet naar om. Mocht dit jouw cryptocurrency strategie zijn.

6 gedachten over “Tips voor cryptocurrency beginners”

 1. Handige uitleg. Ik zie wel vaker hierover artikelen voorbij komen, maar ik begreep er voorheen een stuk minder van. Toch moet ik wel eerlijk toegeven dat ik het nog best een risico vind.

  Beantwoorden
 2. Je bent een topper Coen, ik kwam je gister toevallig tegen op internet. nu heb ik besloten om een start te maken, wat ik eigenlijk een jaar geleden al wilde doen ( is mijn eigen risico ) ik werk zelf nu al 5 jaar in de beleggingswereld. Heb van alles verkocht, van opties & futures tot aan obligaties. van vastgoed tot aan aandelen. Ik vind het super interessant. Alleen van cryptocurrencies wist ik nog niet zo veel. Dus wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik hier mijn kennis kan verbreden.
  mvg
  B v D

  Beantwoorden
  • Bedankt Benjamin voor jouw reactie, leuk en fijn om te lezen dat je leert van mijn uitleg video’s en artikelen over cryptocurrency. Niks ervan is gemaakt 🙂 het moet zo authentiek mogelijk blijven.

   Grappig, ik heb juist alleen maar in aandelen gedaan en overgestapt naar crypto valuta. Nooit in opties, futures of obligaties gehandeld. Het is zeker interessant en nog vrij nieuw en moet zeker nog geadopteerd worden in de wereld. Moet ik zeggen dat Bitcoin (jij en ik) daar goed mee bezig zijn. Ook de eerste huizen zijn verkocht via smart contracts op het Blockchain-netwerk en dat is mooi om te zien.

   Hartstikke mooi dat je op Coingids.nl jouw crypto kennis wilt verbreden, goed bezig! Als je verder nog vragen hebt, dan hoor ik deze graag natuurlijk. Een email sturen naar coen@coingids.nl mag ook.

   Succes! Coen

   Beantwoorden

Plaats een reactie